április 21 2019 23:00:46
Navigáció
Facebook
Véletlen Fotó
Videók
Legfrissebb

További videók >>
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 109
· Legújabb tag: carlos
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Reklám
Művészeti pályázatunk

Fedél Nélkül – alkotói műhely

A Fedél Nélkül 2004 februárja óta, a 250. lapszámtól kezdődően hirdeti meg folyamatosan futó művészeti pályázatát otthontalan emberek számára, vers, próza és grafika kategóriákban. 2011 végéig összesen 5.437 pályamunka érkezett a szerkesztőségbe, és 271 hajléktalan alkotó kedvű emberrel kerültünk kapcsolatba. A legtöbb pályamunkát Budapestről kapjuk, de egyes vidéki városok is bekapcsolódtak a munkába, többek között Szeged, Debrecen, Veszprém, Mosonmagyaróvár, Ózd stb. Kategóriánként és havonta 3-3 alkotást díjaz zsűrink, havonta kilenc szerzőnk munkáját honorálhatjuk elismerő oklevéllel és szerény pénzdíjjal, melyet kizárólag a Fedél Nélkül bankszámlájára érkező lakossági adományokból finanszírozunk. A zsűrit a lap munkatársa, a BMSZKI szociális munkása, valamint a Barrus kiadó igazgatója alkotja. Havonta tartunk mindenki előtt nyitott Díjátadó Ünnepséget, mely irodalmi kerekasztalként és az aktuális pályázati lehetőségek fórumaként is működik. Az adott év során legjobbnak ítélt munkákból a művészeti életben elismert, szakmai zsűri választja meg az Év Versét, az Év Prózáját és az Év Grafikáját, melyet az Éves Díjátadó Ünnepségünk keretében méltatnak a zsűri tagjai.

A Barrus kiadó gondozásában két válogatáskötet látott napvilágot a legszínvonalasabb írásokból és grafikákból. Az Alkonyzóna – hajléktalan szerzők antológiája című kötet a 2004. évi Ünnepi Könyvhéten jelent meg. Fogadtatása nagyszerű volt, a magyar sajtó zöme beszámolt róla, méltató kritikák jelentek meg napilapokban és művészeti folyóiratokban egyaránt a Népszabadságtól az Élet és Irodalomig, többek közt Király Levente, Parti Nagy Lajos, Valastyán Tamás tollából. A szerzőket mindenki látni akarta, rengeteg megkeresés érkezett, több tucat fellépésen, felolvasóesteken, kiállításokon, dedikálásokon vettek részt a következő hónapokban. Az első kötet sikere újabb válogatást eredményezett, mely Alkonyattól Pirkadatig címmel jelent meg 2006-ban.

2006 októberében lapunk szerzőiből megalakult a VAGYUNK - Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete, mely azóta számos kiállításon mutatkozott be.

Hiszünk abban, hogy a művészet hidat teremt a hajléktalan emberek és a többségi társadalom között, s elismerésre és együttműködésre készteti a művészet iránt fogékony embereket. Művészeti pályázatunk minél szélesebb körben való megismertetése érdekében aktívan fel szeretnénk venni a kapcsolatot az ország hajléktalanellátó intézményével, hogy újabb és újabb munkákat és tehetséges alkotókat mutassunk be lapunkban.

 

Pályázati Kiírás

Díjazott alkotások

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Partnereink
Generálási idő: 0.01 másodperc 5,816,478 egyedi látogató